Sprekers

Tijdens ons composiet-congres op zaterdag 19 maart 2016 in Amsterdam verzorgden Marco Gresnigt en Stephane Browet gezamenlijk het cursusprogramma.

 

Dr. Marco Gresnigt

Marco Gresnigt is als tandarts afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hierna is hij gestart met zijn promotietraject en is in januari 2012 gepromoveerd op de klinische en laboratorium evaluatie van facings. Naast zijn werkzaamheden in de praktijk geeft Marco aan de Universiteit van Groningen colleges, doet onderzoek en is hij docent op de kliniek van de universiteit. Als logische aansluiting op de esthetische tandheelkunde heeft hij zich tevens bekwaamd op het gebied van de orthodontie en microchirurgie.
 
Naast zijn klinische- en onderwijstaken is Marco lid van de NVVRT (Nederlandse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde), de NVGPT (Nederlandse Vereniging voor Gnathologie en Prothetische Tandheelkunde) en de DAED (Dutch Acadamy for Esthetic Dentistry). Hij is redacteur van het tijdschrift Tandarts Praktijk en auditor bij Q-keurmerk waar hij zich bezig houdt met de kwaliteitsbewaking van cursussen en congressen van tandheelkunde in Nederland. Marco geeft zowel nationaal als internationaal lezingen op het gebied van de esthetische, minimaal invasieve en adhesieve tandheelkunde.
 
Marco verzorgde samen met Stephane Browet het cursusprogramma van ons congres in maart 2016 in Amsterdam.

Stephane Browet

Stephane Browet is werkzaam als algemeen practicus in twee groepspraktijken rond Brussel. Hij studeerde in 1995 af als tandarts aan de Vrije Universteit Brussel. Na zijn afstuderen volgde hij er een 2-jarige post graduate opleiding Esthetische tandheelkunde. Vrijwel meteen na het beëindigen van die opleiding kreeg Stephane de smaak van het doceren te pakken en wat begon als een voorzichtige poging groeide uit to één van zijn grote passies.
 
Vandaag de dag is Stephane zowel nationaal als internationaal een veel gevraagd spreker en cursusleider. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld kofferdam, composiet posterieur, het gebruik van de microscoop in alle takken van de tandheelkunde, indirecte restauraties. Na 5 jaar intensief gebruik van een loupebril werd de stap gezet naar het inzetten van de operatiemicroscoop voor al zijn tandheelkundige behandelingen. Samenlopend daarmee is Stephane sinds 2003 lid van de Academy of Microscope Enhanced Dentistry (AMED). Sinds 2011 is hij ook lid geworden van de European Society of Microscope Dentistry ESMD. Hij is ook actief lid van de Bio-Emulation groep.

Stephane sprak samen met Marco Gresnigt tijdens ons congres in maart 2016 in Amsterdam.