Home

Op donderdag 17 november 2022 organiseren we weer een cursus. Ditmaal een klinische avond in Amsterdam met Dr. Bart Vlaminckx als spreker. Thema van de avond is "Waar de mond van vol is….microben onder de loep". Het programma voor de avond is als volgt:

  • 18:00 uur - Inloop met een broodje
  • 19:00 uur - Welkomstwoord en inleiding
  • 19:15 uur - Dr. Bart Vlaminckx deel 1
  • 20:15 uur - Pauze met koffie/thee
  • 20:30 uur - Dr. Bart Vlaminckx deel 2
  • 21:30 uur - Stellen van vragen en afronding Afsluitende borrel

Locatie van het congres is het kantoor van van Lanschot in Amsterdam, Apollolaan 150. De deelnameprijs is slechts €139,-. Alle versnaperingen tijdens deze avond zijn inbegrepen in deze all-in prijs.

Het congres is geaccrediteerd met 3 KRT-studiepunten.

 

Inhoud:

Waar de mond van vol is….microben onder de loep

Bart Vlaminckx, arts-microbioloog 

Tegen de tijd dat homo sapiens ontstond was de aarde al miljarden jaren bevolkt door bacteriën. Onze ontwikkeling is dan ook een uiting van een delicate symbiose tussen de mens en zijn microben. Met de introductie en grootschalige consumptie van antibiotica is die balans verstoord geraakt en resistentie-ontwikkeling een logisch gevolg. Zo dreigen we het allergrootste succes in de humane geneeskunde van de 20e eeuw weer kwijt te raken. Deze lezing gaat in op de rol van bacteriën, als symbiont en als pathogeen, en hoe we met rationeel antibiotisch beleid de werkzaamheid van antibiotica zolang mogelijk kunnen blijven aanwenden.