Algemene informatie

Edudentaal goes Caribbean!

In de voorjaarsvakantie, tijdens de week van 27 februari tot en met 3 maart 2017, organiseerden wij ons eerste buitenlandcongres! Bestemming van deze reis was het altijd zonnige Bonaire. We waren zeer trots dat parodontoloog / implantoloog Ronnie Goené, Prof. Dr. Henny Meijer en orthodontist Sandy van Teeseling sprekers tijdens het congres waren. Met deze sprekers hebben we een zeer divers programma neergezet dat voor elke tandarts en mondhygiënist interessant was.

Cursusprogramma
Het officiële cursusprogramma vond plaats op de ochtenden van maandag 27 februari t/m vrijdag 3 maart 2017. Locatie was Captain Don's Habitat op Bonaire. De middagen waren ter vrije besteding, maar uiteraard werden enkele leuke activiteiten door ons georganiseerd. Denk hierbij aan een boottocht, snorkeltour, rondrit over het eiland en een get-together bij zonsondergang.

Het cursusprogramma was zo samengesteld dat het voor iedere tandarts en mondhygiënist interessant is. Veel mensen vinden goed kunnen kauwen belangrijk, maar steeds meer mensen vinden dat een gebit er ook mooi uit moet zien. Tijdens de cursus werd besproken hoe de van oudsher min of meer onafhankelijk van elkaar werkende disciplines orthodontie, parodontologie, implantologie, restauratieve tandheelkunde en kaakchirurgie zouden moeten samenwerken om aan deze veranderende verwachtingen te kunnen voldoen. Klikt u hier voor meer informatie over het cursusprogramma.

Sprekers
Sprekers tijdens het congres op Bonaire waren Ronnie Goené, Henny Meijer en Sandy van Teeseling. Alle drie zeer gerenommeerde sprekers en authoriteiten op hun vakgebied. Parodontoloog / implantoloog Ronnie Goené is onder andere verbonden aan de ACTA, was lange tijd voorzitter van de NVOI en geeft vaak voordrachten op het gebied van orale implantologie. Prof. Dr. Henny Meijer is fulltime hoogleraar Implantologie en Prothetische Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Orthodontist Sandy van Teeseling is gevestigd in Haarlem en verbonden aan het VUmc en AMC. Meer informatie over de sprekers vindt u hier.

Reis en verblijf
Samen met reisbureau GI Travel hadden wij een compleet reisarrangement voor u samengesteld. U vloog op zaterdag 25 februari 2017 naar Bonaire en op zaterdag 4 maart (landing 5 maart) weer terug. Op Bonaire verbleef u in Captain Don's Habitat, dezelfde locatie waar ook de cursus plaatsvond. Tevens was het mogelijk om uw partner en kinderen mee te nemen. Het was ook mogelijk om uw eigen reis te organiseren, en geen gebruik te maken van dit arrangement.
 
Accreditatie
De cursus op Bonaire was geaccrediteerd met zowel 15 KRT- als KRM-punten. Tandprothetici kregen 6 KRTP-punten voor het bijwonen van de cursus.