BonaireLeguaan

Locatie informatie

Bonaire bezoeken tijdens een tropische vakantie is een belevenis die zijn weerga niet kent. Dit eiland in het zuidelijke deel van de Caribische zee ligt voor de kust van Venezuela en zit qua grootte tussen Ameland en Vlieland in. Het maakt deel uit van de ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao. Deze eilanden worden ook wel de benedenwindse eilanden genoemd, die op hun beurt weer onderdeel zijn van de kleine Antillen. De hoofdstad van Bonaire is Kralendijk; een verbastering van Koralendijk (dijk van koraal).
 
De geschiedenis van dit Nederlandse eiland gaat ruim een millennium terug. Het staat sinds een kleine vierhonderd jaar onder Nederlands bestuur. Sinds 2012 maakt het in de vorm van een bijzondere gemeente deel uit van Nederland om daarmee een einde te maken aan de ontevredenheid van de eilandbewoners over de relatie met Nederland.
 
Het eiland Bonaire zal voor de meeste mensen synoniem staan aan zon, zee en vakantie. Er zijn veel bijnamen die dit eiland heeft, van ‘Duikers Paradijs’ tot ‘Watersport Paradijs’. Het is dan ook bij uitstek geschikt om te snorkelen en duiken. Vanwege de wind en prachtige kust kunt u op Bonaire ook geweldig windsurfen en kitesurfen. Bovenal is het een heerlijk vakantie-eiland dat naast zee ook een tropisch binnenland te bieden heeft. Kortom, een geweldige bestemming voor onze buitenlandcursus!