Algemene informatie

Endo aan de Maas

Op 23 april organiseerde Edudentaal in Hotel New York in Rotterdam een klinische avond genaamd Endo aan de Maas. Tijdens deze avond gaf tandarts-endodontoloog Michiel de Cleen een lezing over belangrijke onderwerpen in de endodontische wereld.

Endodontische mislukkingen: foutje, bedankt?
De wortelkanaalbehandeling kan vandaag de dag met veel plezier, comfort en succes worden uitgevoerd. In iedere tandartspraktijk. Toch ziet de tandarts zich nog vaak geconfronteerd met een endodontisch behandeld element dat klachten geeft. Soms kort na de behandeling, vaak lang na de behandeling. Hoe komt dat? En wat kunnen we ertegen doen? In deze lezing stond Michiel de Cleen stil bij veel en vaak voorkomende oorzaken van endodontisch falen.

Als genezing uitblijft, staat de tandarts voor de keuze tussen herbehandeling, apexresectie of extractie. Welke factoren bepalen die keuze? Aan de hand van veel praktijkvoorbeelden werd een antwoord gegeven.

Periapicale chirurgie is geen laatste redmiddel
Met moderne hulpmiddelen, materialen en technieken is de apexresectie tegenwoordig met een bijna voorspelbaar goed resultaat uit te voeren. In deze lezing werden de laatste ontwikkelingen op dit gebied getoond. Veel praktijkvoorbeelden, en veel stof voor discussie.
 
Accreditatie
Dit congres was geaccrediteerd met 3 KRT-punten en 3 KRM-punten.