Vlieland

Locatie informatie

Vlieland: Waddeneiland van rust en ruimte

Vlieland is het kleinste bewoonde eiland van de Nederlandse Waddeneilanden en ligt het verste weg van het vasteland. Misschien verklaart dit de overweldigende rust op het eiland. Deze wordt versterkt door het feit dat er geen auto’s op het eiland zijn. Je kunt nergens anders zo ongestoord wandelen, fietsen en paardrijden. Vlieland is bedekt met groen en heeft vele hoge duinen, lange stranden, helder zeewater en bossen. Vlieland is rustig en ongestoord, puur en vriendelijk. Hier kun je het echte eilandleven ervaren.
 
Er is slechts één dorp op het eiland: Oost-Vlieland. Het is omgeven door prachtige natuurgebieden. Pittoresk is het juiste woord om Oost-Vlieland te beschrijven. Echter, dankzij goedgevulde winkels, gezellige restaurantjes en leuke cafés is Vlieland helemaal bij de tijd.
Het strand van Vlieland ligt in het noorden. Het is niet alleen breed, maar ook 12 km lang. Paardrijden, vliegeren, (kite) surfen en vissen behoren tot de mogelijkheden. Ook kun je hier prachtige wandelingen maken. Aan deze kant van het eiland ligt aan het strand onze cursuslocatie: Westcord Strandhotel Seeduyn. Dit 4-sterren hotel biedt ruime kamers en appartementen. Deze zijn allen voorzien van een balkon of terras. Tevens hebben de appartementen een volledig ingerichte kitchenette.
 
Vervelen kan bijna niet in hotel Seeduyn. Het beschikt over een wellness met verwarmd zwembad, solarium, sauna en Turks stoombad. Sportieve gasten kunnen terecht op de tennisbaan of in de fitness. Het hotel beschikt over diverse restaurants. In de Juttersbar kunt u terecht voor een drankje. Bowlen kan op de baan van het hotel en ook is het mogelijk een potje te biljarten. Voor de kinderen is er een speeltuin en een groot zwembad. Op verzoek en tegen een vergoeding zijn oppasmogelijkheden voor uw kinderen beschikbaar, zowel tijdens congres als avonduren. Naast het hotel ligt Manege de Seeruyter, voor paardrijden en het huren van een wandelpony ben je hier aan het juiste adres.