Home

Levensloopbestendige tandheelkunde en geriatrische zorg
Vlieland, 14 t/m 16 april 2023
Sprekers: Prof. dr. Anita Visser en Prof. dr. Hugo de Bruyn

Het ontgaat niemand dat de bevolking vergrijst. Er komen steeds meer ouderen en dat zullen we in de tandheelkundige praktijk ook merken; steeds meer ouderen, veelal nog met een eigen gebit en een scala aan tandheelkundige voorzieningen.

Maar hoe hou je die voorzieningen en eigen elementen in de lucht wanneer de oudere kwetsbaar wordt door oa. comorbiditeiten, polyfarmacie en psychosociale problemen. Bij kwetsbare ouderen worden we namelijk geconfronteerd met matige tot slechte zelfzorg, zorgafhankelijkheid, mobiliteitsproblemen, medisch tandheelkundige interacties, veranderde pijnbeleving, gedragsproblemen etc. De mondgezondheid gaat vaak snel achteruit, voorzieningen raken verloren en de grote vraag wordt dan; hoe moet het verder? Hoe houden we orale functie op de rit? Hoe anticiperen we op wat nog gaat komen en hoe maken we een levensloopbestendig behandelplan? En nog belangrijker; hadden we problemen kunnen voorkomen?

In deze cursus gaan prof dr. Hugo de Bruyn (tandarts parodontoloog - implantoloog) en prof dr. Anita Visser (tandarts geriatrie en tandarts Maxillofaciaal prothetist) met u in op deze vragen. Omdat de groep klein is kan er inhoudelijk met elkaar gediscussieerd worden over casuïstiek en de sprekers nodigen u ook van harte uit casuïstiek mee te nemen zodat u handvatten krijgt om zelf een goed plan op te stellen.

We kijken uit naar een leuke gezellige cursus op een mooie locatie.

Kosten per cursist bedragen: €1499,-* (incl. BTW)

Kosten partner (geen cursist): € 499,-* (incl. BTW)
Kind (10 t/m 18): € 249,-* (incl. BTW)
Kind (0 t/m 9): € 199,-* (incl. BTW)

 

* Inbegrepen in de cursusprijs is uw verblijf, maaltijd op basis van volpension, een rondrit met de Vliehors Expres op zondagmiddag en fietshuur.

Niet inbegrepen is de overtocht van Harlingen naar Vlieland via Rederij Doeksen, de eventuele excursie zoals de zeehondentocht, dranken tijdens lunch en diner.

8-KRT punten