Sprekers

Tijdens onze cursus van 15 tot 17 oktober 2021 op Vlieland geven Dr. S.A. (Steven) Zijderveld, Prof. Dr. M.S. (Marco) Cune en Dr. (Abel) Thijs invulling aan het cursusprogramma.

 

Dr. (Abel) Thijs

Dr. Abel Thijs is internist in het VUmc, waar hij zich met name richt op patiënten met vasculaire problematiek en erfelijke stofwisselingsstoornissen. Ook speelt hij een belangrijke rol in de vervolgopleiding tot internist.
 
Dr. Thijs was samen met Prof. Dr. van Winkelhoff en Dr. Gortzak verantwoordelijk voor het cursusprogramma tijdens onze cursus op Vlieland in januari 2015 en verzorgde ook een deel van het cursusprogramma tijdens ons congres in januari 2018 in Den Haag.

Prof. Dr. M.S. (Marco) Cune

Prof. dr. Marco Cune is tandarts. Hij is verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMC Groningen. Tevens is hij werkzaam op de Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde in het St. Antonius ziekenhuis te Nieuwegein en UMC Utrecht. Zijn onderzoekinteresses bestrijken een breed scala aan onderwerpen, maar richten zich met name op de restauratieve tandheelkunde, waaronder de orale implantologie.

Dr. S.A. (Steven) Zijderveld

Steven Zijderveld volgde zijn studie tandheelkunde en geneeskunde aan de tandheelkunde, respectievelijk geneeskunde Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Na zijn tandarts- en artsexamen (respectievelijk 1989 en 2000) deed hij de specialisatie tot kaakchirurg aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van de Vrije Universiteit te Amsterdam (1998).
Sinds 2000 is hij werkzaam als kaakchirurg in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Tevens was hij parttime verbonden aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het Vrije Universiteit medisch centrum te Amsterdam met een onderzoeksaanstelling naar bot- en botvervangende materialen in een sinusbodemelevatie studiemodel. In maart 2010 promoveerde hij met een proefschrift getiteld: ‘Bone regeneration with different grafting materials in a human maxillary sinus floor elevation model’.
Bestuurslid (secretaris) geweest (2010-2015) van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA). Momenteel oa lid van de kamer Mondzorg Tandheelkundig Specialisten van het Capaciteitsorgaan en lid van het Consilium Chirurgicum Oris.