Sprekers

Een uniek duo, bestaande uit Drs. Tom van Eijk en Prof. Dr. Frank Abbas, gaf invulling aan het cursusprogramma op Vlieland in oktober 2017.

 

Tom van Eijk

Tom van Eijk (1969) studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam. Na chirurgische ervaring opgedaan te hebben als arts-assistent cardio thoracale chirurgie heeft hij zich enkele jaren toegelegd op de plastische chirurgie in het Slotervaart Ziekenhuis in Amsterdam. Cosmetische Geneeskunde stond nog in de kinderschoenen toen hij zich daarin ging verdiepen.
 
In 2005 ontwikkelde Tom een innovatieve manier om effectiever en mooier met fillers te kunnen behandelen. Sindsdien is hij een veelgevraagd spreker op congressen en opleider van plastisch chirurgen, dermatologen, cosmetisch artsen en tandartsen.
 
Tom verzorgde samen met Prof. Dr. Frank Abbas het cursusprogramma tijdens ons Waddencongres in oktober 2017 op Vlieland.

Prof. Dr. Frank Abbas

Frank Abbas (1953) studeerde tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en parodontologie aan de Universiteit van Amsterdam – later ACTA, leidend tot een proefschrift in 1986 over gevoeligheid voor parodontitis en in 1989 tot erkenning als parodontoloog (NVvP). Op ACTA was hij oprichter, coordinator en opleider voor de EFP erkende specialisatie parodontologie van 1991 – 1996.
 
Frank is mede-oprichter van en werkzaam in de Kliniek voor Parodontologie Amsterdam –hier worden multidisciplinair patiënten behandeld op het gebied van de parodontologie, implantologie / functieherstel en halitose. In 2003 werd hij benoemd tot hoogleraar Parodontologie binnen het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde (CTM) van het UMCG, Universiteit van Groningen. Vanaf 2007 – 2014 was hij voorzitter van het Dagelijks Bestuur van het CTM. Hij is daarnaast lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen, waaronder de NVvP en de American Academy of Periodontology en verder van het Consilium Parodontologicum van de NVvP (toetsing en registratie van parodontologen). Hij is fellow van de Royal College of Surgeons of Edinburgh. Hij heeft meer dan 75 publicaties op zijn naam staan en spreekt in binnen- en buitenland op congressen en cursussen.
 
Prof. Abbas verzorgde samen met Tom van Eijk het cursusprogramma tijdens ons Waddencongres in oktober 2017 op Vlieland.