Dr. S.A. (Steven) Zijderveld

Dr. S.A. (Steven) Zijderveld

Steven Zijderveld volgde zijn studie tandheelkunde en geneeskunde aan de tandheelkunde, respectievelijk geneeskunde Faculteit van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Na zijn tandarts- en artsexamen (respectievelijk 1989 en 2000) deed hij de specialisatie tot kaakchirurg aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van de Vrije Universiteit te Amsterdam (1998).
Sinds 2000 is hij werkzaam als kaakchirurg in het St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Tevens was hij parttime verbonden aan de Afdeling Mondziekten en Kaakchirurgie van het Vrije Universiteit medisch centrum te Amsterdam met een onderzoeksaanstelling naar bot- en botvervangende materialen in een sinusbodemelevatie studiemodel. In maart 2010 promoveerde hij met een proefschrift getiteld: ‘Bone regeneration with different grafting materials in a human maxillary sinus floor elevation model’.
Bestuurslid (secretaris) geweest (2010-2015) van de Nederlandse Vereniging voor Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie (NVMKA). Momenteel oa lid van de kamer Mondzorg Tandheelkundig Specialisten van het Capaciteitsorgaan en lid van het Consilium Chirurgicum Oris.